sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Nuppupeittoja

Tämä on haaste!! 

Haastan kaikki enemmin ja vähemmin ompelutaitoiset mukaan ompelemaan lastenklinikan K7:lle (vastasyntyneiden teho-osasto) nuppupeittoja.

Löydät haasteen myös Facebookista!! 

Mikä on Nuppupeitto? 

Nuppupeitto on pieni keskoselle, tai muutoin tehohoitoa saavalle vauvalle lahjoitettava tilkkupeitto. Ensimmäiset Nuppupeitot on lahjoitettu HYKS:in vastasyntyneiden teholle jouluna -98.

Peitto valmistetaan puuvillasta ja/tai flanellista sekä vanusta. Peiton koko on n. 40X40cm, mutta se voi olla myös hieman isompi, eikä sen tarvitse olla neliö. 

Peiton päällinen voi olla joko tilkkutyö, tai yhdestä kankaasta ommeltu. Peiton vuori saa mielellään olla flanellia, tai muuta pehmeää kangasta (mieluiten kuitenkin puuvillaa) Kerrosten välissä voi käyttää puuvilla-, polyesteri- tai sekoite vanua. Työ on hyvä tikata, ainakin sen verran että vanu pysyy toistuvissa pesuissa paikoillaan. Tikkauksen voi suorittaa koneella tai tai käsin. Peitto tulee voida pestä koneessa 60 asteessa. 

Peitossa on syytä välttää irtoavia tai teräviä osia, jotka voivat olla vauvalle vaarallisia. (esim. rusetteja, nauhoja, nappeja, paljetteja jne..) 

Tilkkutyön tekniikka ja malli ovat vapaat, samoin kankaiden värit ja kuviot. Kirkkaat värit piristävät sairaalan välillä aika harmaatakin arkea, mutta kaikenlaisia peittoja tarvitaan ja jokainen peitto on tärkeä vauvalle ja hänen perheelleen!! 

Toimitan peitot itse helsinkiin, joten joten haasteeseen on asetettava aikaraja, vaikka peittojen tarve osastolla on jatkuva. Tähän haasteeseen osallistuvat peitot tulisi olla minulla viimeistään 30.10!! Profiilissani on @osoite, jonka kautta saat katuosoitteeni, johon voit valmiin peiton tuoda/ postittaa!! 
Alarivin vaaleanpunaisella tähdellä koristettu peitto on meidän Saanalle lastenklinikalta lahjoitettu peitto, kyllä on lämmittänyt monet kerrat paitsi tyttöä, myös äidin sydäntä!! KIITOS!! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki palaute on oikein tervetullutta!! Kiitos!!